Pokličite nas:
080 1202
080 1202
Pišite nam:
Pošlji povpraševanje
Jezik:
 
DOKAZANO okolju
prijazno
 
Zagotavljamo 3X DALJŠO
življenjsko dobo lesa
 
1x in trajno zaščiteno,
BREZ OBNAVLJANJA
 
Več desetletna tradicija
testiranja izdelkov PO SVETU
Pošlji povpraševanje
14.03.2019
Na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani smo 4. 2. 2019 vzporedno z ...
Preberi več >

Vakuumska impregnacija lesa

DOBRO JE VEDETI

Za manj izpostavljen les na prostem (npr. ostrešja, napušči, lesene obloge pod streho) običajno zadošča zaščita lesa s škropljenjem oziroma brizganjem zaščitnega sredstva na les. Za bolj izpostavljen les (npr. fasadne obloge, vrtne ograje, itd.) priporočamo namakanje lesa v zaščitno sredstvo v posebnih koritih (npr. lesenih, obloženih s folijo) ali bazenih, pri katerem prodre zaščitno sredstvo nekaj milimetrov globoko v les.

Prav tako morajo biti zaščiteni tudi vsi leseni deli, kjer obstaja možnost visoke zračne vlažnosti (npr. kleti), nezgodnih dogodkov (npr. napake pri gradnji lesenih konstrukcij in hiš s posledico kondenzacije vodne pare, izlivi vodnih inštalacij...) ali izpostavljenosti prekomernemu navlaževanju

Če je les neprestano izpostavljen stiku s tekočo vodo, prstjo ali celo morsko vodo, je potrebno postopek zaščite prepustiti strokovnjaku. V teh primerih lahko namreč le s posebno opremo, ki omogoča vakuumsko-tlačno impregnacijo, zagotovimo dovolj učinkovito zaščito lesa pred lesnimi škodljivci.

Globinska oziroma vakuumska impregnacija lesa se tako uporablja za les, ki ga bomo uporabili na prostem, v stalnem stiku s tlemi, prstjo ali tekočo vodo ter les, ki ga bomo uporabili na prostem, v stalnem stiku s slano, morsko vodo. V ta skop spadajo: 

- vinogradniški koli
- leseni tlakovci
- skodle (lesena kritina)
- okroglice
- piloti v morski vodi (pomol)
- vse vrste lesenih ograj in vrtne garniture v neposrednem stiku z zemljo
- vsi nosilni elementi lesenih konstrukcij