Pokličite nas:
080 1202
080 1202
Pišite nam:
Pošlji povpraševanje
Jezik:
 
DOKAZANO okolju
prijazno
 
Zagotavljamo 3X DALJŠO
življenjsko dobo lesa
 
1x in trajno zaščiteno,
BREZ OBNAVLJANJA
 
Več desetletna tradicija
testiranja izdelkov PO SVETU
Pošlji povpraševanje
15.01.2019
Delavnica za arhitekte, projektante, izvajalce in investitorje KDAJ : v ...
Preberi več >

Vakuumska impregnacija lesa

DOBRO JE VEDETI

Za manj izpostavljen les na prostem (npr. ostrešja, napušči, lesene obloge pod streho) običajno zadošča zaščita lesa s škropljenjem oziroma brizganjem zaščitnega sredstva na les. Za bolj izpostavljen les (npr. fasadne obloge, vrtne ograje, itd.) priporočamo namakanje lesa v zaščitno sredstvo v posebnih koritih (npr. lesenih, obloženih s folijo) ali bazenih, pri katerem prodre zaščitno sredstvo nekaj milimetrov globoko v les.

Prav tako morajo biti zaščiteni tudi vsi leseni deli, kjer obstaja možnost visoke zračne vlažnosti (npr. kleti), nezgodnih dogodkov (npr. napake pri gradnji lesenih konstrukcij in hiš s posledico kondenzacije vodne pare, izlivi vodnih inštalacij...) ali izpostavljenosti prekomernemu navlaževanju

Če je les neprestano izpostavljen stiku s tekočo vodo, prstjo ali celo morsko vodo, je potrebno postopek zaščite prepustiti strokovnjaku. V teh primerih lahko namreč le s posebno opremo, ki omogoča vakuumsko-tlačno impregnacijo, zagotovimo dovolj učinkovito zaščito lesa pred lesnimi škodljivci.

Globinska oziroma vakuumska impregnacija lesa se tako uporablja za les, ki ga bomo uporabili na prostem, v stalnem stiku s tlemi, prstjo ali tekočo vodo ter les, ki ga bomo uporabili na prostem, v stalnem stiku s slano, morsko vodo. V ta skop spadajo: 

- vinogradniški koli
- leseni tlakovci
- skodle (lesena kritina)
- okroglice
- piloti v morski vodi (pomol)
- vse vrste lesenih ograj in vrtne garniture v neposrednem stiku z zemljo
- vsi nosilni elementi lesenih konstrukcij