Pokličite nas:
080 1202
080 1202
Pišite nam:
Pošlji povpraševanje
Jezik:
 
DOKAZANO okolju
prijazno
 
Zagotavljamo 3X DALJŠO
življenjsko dobo lesa
 
1x in trajno zaščiteno,
BREZ OBNAVLJANJA
 
Več desetletna tradicija
testiranja izdelkov PO SVETU
Pošlji povpraševanje
23.09.2022
Leto 2022 je za naše podjetje prineslo kar nekaj sprememb.
Preberi več >

Silvanolin®

Silvanolin® je eden izmed najučinkovitejših pripravkov za zaščito lesa. Les dokazano uspešno ščiti tudi v najtežjih, ekstremnih razmerah.
Silvanolin
 

Silvanolin® in Silvanolin® RJAVI odtenek, les ščitita tako pred delovanjem lesnih gliv, kot tudi pred lesnimi insekti, termiti in morskimi škodljivci. 

Formulacija pripravka Silvanolin® omogoča, da se aktivne sestavine dobro vežejo v les in se iz njega ne izpirajo, zato lahko z njim trajno zaščitimo tudi les, ki bo izpostavljen najtežjim pogojem in vremenskim vplivom (dež, sneg, stalen stik s sladko ali morsko vodo in podobno). Kot najprijaznejše topilo se pri pripravi in uporabi zaščitnega sredstva Silvanolin® uporablja voda.
 
Zaščitni pripravek Silvanolin® je primeren za vse vrste postopkov zaščite lesa: za premazovanje, oblivanje, potapljanje, kot tudi za vakuumsko-tlačno impregnacijo. Premazovanje ali kratkotrajno potapljanje, pri katerem porabimo 1 kg zaščitnega pripravka na 4 do 6 m2 lesene površine, priporočamo zlasti za zaščito lesa, ki ne bo izpostavljen padavinam (npr. zaščita ostrešij, napuščev in podobno). Za zaščito fasadnih oblog, brunaric, balkonskih in vrtnih ograj, zunanjih igral in vrtnega pohištva priporočamo vsaj 24-urno potapljanje, pri čemer dosežemo višje navzeme, učinkovine zaščitnega sredstva pa prodrejo v les vsaj 5 mm globoko. Za zaščito lesa, ki ga nameravamo uporabiti v stalnem stiku s tekočo (sladko ali morsko) vodo ali v stiku s prstjo, pa moramo uporabiti postopek vakuumsko-tlačne impregnacije.
Silvanolin bazen
les posivi
Med postopkom zaščite s pripravkom Silvanolin® se les obarva pastelno zeleno. Zaščiten les, ki je izpostavljen soncu (UV žarkom), sčasoma posivi. Sivenje površine lesa je povsem naraven proces, ki ne vpliva na kvaliteto zaščite ali na življenjsko dobo lesenega izdelka/objekta. V kolikor želite zaščiten les še obarvati ali preprečiti sivenje površine, priporočamo uporabo lazurnega premaza Silvanol lazura B.

Navodila za uporabo Silvanolin®
 
Embalažne enote: 0,8 kg, 5 kg, 10kg, 20kg, 50kg, 200kg.
 
Silvanolin embalaža
 
PREIZKUŠENO
Biotehniška Fakulteta (Oddelek za lesarstvo), Univerza v Ljubljani
Silvanolin znak skladnosti