Pokličite nas:
080 1202
080 1202
Pišite nam:
Pošlji povpraševanje
Jezik:
 
DOKAZANO okolju
prijazno
 
Zagotavljamo 3X DALJŠO
življenjsko dobo lesa
 
1x in trajno zaščiteno,
BREZ OBNAVLJANJA
 
Več desetletna tradicija
testiranja izdelkov PO SVETU
Pošlji povpraševanje
10.06.2019
Ob zaključku 10. Festivala OHS , ki je potekal na Tivolskem gradu, smo v ...
Preberi več >

Delavnica zaščite, vgradnje in uporabe lesa na prostem

15.01.2019
Delavnica za arhitekte, projektante, izvajalce in investitorje
KDAJ: v ponedeljek, 4. februarja ob 10. uri
KJE: Biotehniška fakulteta v Ljubljani, predavalnica Janeza Hribarja
Prenesite vabilo v obliki PDF

Program delavnice Zaščita vgradnja in uporaba lesa na prostem 4.2.2019

VSEBINA: Na delavnici vam bomo poleg najnovejšega znanja, ki odgovarja na zahteve naročnikov in investitorjev glede estetskega izgleda lesenih stavb, ponudili tudi odgovore na spremenjene klimatske razmere ter odgovore na nove načine gospodarjenja z lesom za trajnostno in kvalitetno leseno gradnjo. Prednosti lesene gradnje so znane, ne samo zmanjšanje obremenitve okolja, hitrosti gradnje, vse bolj pomembne postajajo tudi druge prednosti kot so večja energetska učinkovitost lesenih stavb, njihova potresna varnost, večja kakovost bivanja in druge. Pri tem pa je glavni pogoj za trajnost predvsem kvalitetna lesena gradnja, ne samo z vidika estetike, ampak tudi funkcionalnosti, namembnosti in vzdrževanja lesenih stavb.

Predavatelji delavnice »ZAŠČITA, VGRADNJA IN UPORABA LESA NA PROSTEM« pa ne bodo ponudili le prenos najmodernejšega znanja o kvalitetni leseni gradnji, ampak tudi izkušnje z uporabo tega znanja v praksi. Le znanje o kvalitetni leseni gradnji, ki ga lahko uporabimo v praksi, pomeni dodano vrednost, ki bo omogočala nadaljnjo rast deleža lesene gradnje v Sloveniji, povečala stopnjo zaupanja in s tem rast deleža javnih lesenih stavb za trajno kulturo bivanja njihovih uporabnikov.

RAZSTAVA: V okviru delavnice ter v okviru mednarodnega projekta EUSALP TRIPLE WOOD bodo v obliki razstave predstavljene dobre prakse lesene gradnje v Sloveniji in širše v Alpskem prostoru, zelo različne lesene stavbe, od privatnih do javnih lesenih zgradb in druge lesene infrastrukture.

BREZPLAČNA UDELEŽBA: Udeležba na delavnici je brezplačna.

OBVEZNA PRIJAVA: Prijava udeležbe je obvezna na povezavi. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma najkasneje do 30.1.2019.

PROGRAM DELAVNICE: V naslednjem tednu bo objavljen na spletnih straneh organizatorjev, Biotehniške fakultete, Društvo lesarjev Slovenije, Lesarski grozd in drugih ter na FB strani Kvalitetna lesena gradnja.

Vabljeni!